Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Mensendiecktherapie

Wat is Mensendiecktherapie ?

Mensendiecktherapie is is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.
De grondlegster van de Mensendiecktherapie is mevrouw Bess Mensendieck (1864-1957).

 

Ontstaan Mensendiecktherapie

Mevrouw Mensendieck was van mening dat geestelijke activiteiten niet los gezien kunnen worden van het lichamelijke en dat iedereen grotendeels zelf de contouren van zijn lichaam kan bepalen door op een functionele manier te oefenen. De opleiding voor Mensendiecktherapie in Amsterdam was ontstaan.
Binnen de opleiding voor Mensendiecktherapie kan benoemt worden dat deze meer de nadruk heeft liggen op het meer statische bewegen, een van de kenmerken van Mensendiecktherapie. Daarnaast staan bewustwording, gedragsverandering en volhouden van het veranderde beweeggedrag centraal binnen de Mensendiecktherapie. Hierdoor ben je dan niet meer afhankelijk van een uur in de week oefenen, maar door het toepassen in het dagelijks leven oefen je dus de hele dag door.

 

Mensendiecktherapie een wettelijke erkend beroep

In 1972 zijn de beroepen van Mensendiecktherapie en Cesartherapie wettelijk erkend onder de wet op de paramedische beroepen (nu Wet Individuele Beroepen Gezondheidszorg (Wet BIG)). Als gevolg van de wettelijke erkenning volgde in 1974 de opname van de Cesartherapie in het ziekenfondspakket.

Cesartherapie en Mensendiecktherapie

Cesartherapie en Mensendiecktherapie zijn in de loop van de tijd steeds met elkaar verweven geraakt. Tegenwoordig wordt er dan ook niet meer gesproken over of Cesartherapie of Mensendiecktherapie maar Oefentherapie of Houdingstherapie.

Mensendiecktherapie wordt gegeven aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord.
We hebben al vele personen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Rutten, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en alle omliggende dorpen in gemeente Noordoostpolder geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.