Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Hypermobiliteit

Hypermobiliteit

Hypermobiliteit kan een complex probleem zijn dat met name voorkomt bij kinderen en vrouwen. Het wordt gekarakteriseerd door een fors vergrootte bewegingsuitslag, pijn, vergrote belasting op pezen, ligamenten en andere structuren. Daarbij kan het door angst, pijn en vermoeidheid en forse impact hebben op iemands sociaal functioneren.

Hypermobiliteit bestaat er in verschillende gradaties. De één heeft meerdere gewrichten waarbij de banden/spieren te soepel zijn terwijl een ander alleen soepele kniebanden en bijvoorbeeld voeten heeft (platvoet).  Ook ervaart de ene persoon klachten van de hypermobiliteit en de ander helemaal niet.

Ontstaan hypermobiliteit

Hypermobiliteit is iets waar je mee geboren word of niet, een erfelijke aanleg dus.  Een aanleg waardoor de banden en kapsels rond de gewrichten elastischer zijn dan gemiddeld en daardoor verder kunnen oprekken.

Leren omgaan met hypermobiliteit door middel van houdingstherapie Cesar/Mensendieck

Belangrijk bij hypermobiliteit is een gunstige houding. Hoe gunstiger de houding hoe minder energie verspilling en hoe minder vermoeidheid er dus op treedt. Door middel van verschillende (kracht) oefeningen maken we het lichaam weer sterker en alerter. Het trainen en “aanspreken” van de zogenaamde stabiliteitsspieren is bij hypermobiliteit erg belangrijk! Dit is dus ook 1 van de onderdelen van de therapie, denk hierbij aan met het oefenen op een oefenbal of een wiebeltol.

Therapie bij hypermobiliteit door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio Emmeloord

Houdingstherapie Emmeloord helpt je bij hypermobiliteit. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met hypermobiliteit uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis, geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.