Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Houdingstherapie Cesar Mensendieck Emmeloord

Houdingstherapie Cesar/- Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, scoliose of hypermobiliteit, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.
Stofzuigen

Het doel van houdingstherapie Cesar/- Mensendieck

Het doel van houdingstherapie cesar mensendieck is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

 

Wat is houdingstherapie Cesar/- Mensendieck

Houdingstherapie Cesar/Mensendieck kort gezegd houdingstherapie (Oefentherapie) is sinds 1972 een erkend paramedisch beroep. Houdingstherapie gegeven door een houdingstherapeut (dus niet door een fysiotherapeut, dit is een wezenlijk verschil) is een paramedische behandelmethode. De houdingstherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag.
De houdingstherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De houdingstherapeut kijkt samen met jou naar jouw leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam, met als doel de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van jouw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met je dagelijkse activiteiten.

 

“Een coach voor het dagelijks leven “

Je kunt de houdingstherapeut ook wel zien als een coach voor het dagelijks leven, hij of zij maakt je bewust van jou houdingen en bewegingen in het dagelijks leven die klachten kunnen geven. Uiteindelijk is het doel dat je jou eigen coach bent en voldoende vaardig in het uitvoeren van een optimale houdings en bewegingsgedragingen. Kortom: veel meer dan “houding” alleen!

 

Een afspraak maken ?

Wil je graag een afspraak maken voor Cesartherapie of Mensendiecktherapie ? Dat kan. Je hoeft hiervoor geen verwijzing van je huisarts of specialist te hebben. De Cesartherapie of Mensendiecktherapie is direct toegankelijk. Klik hier voor onze contact gegevens.

 

We hebben al vele personen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Rutten, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en alle omliggende dorpen in gemeente Noordoostpolder geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.