Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Houdingstherapie Cesar Mensendieck Emmeloord Fysiotherapie

 

Verschil tussen Mensendiecktherapie en Cesartherapie

Eigenlijk is er niet of nauwelijks nog een verschil tussen Mensendiecktherapie of Cesartherapie.
Het verschil is ontstaan in 1937 toen mevrouw Marie Cesar bij mevrouw Bess Mensendieck in de leer was. Mevrouw Marie Cesar  had in haar loopbaan (ze was docente aan de opleiding Mensendieck) soms tegenstrijdige opvattingen over bewegen leren kennen en zij streefde ernaar om deze verschillende opvattingen, waaronder die van Bess Mensendieck, te integreren. In 1937 richtte zij haar eigen opleiding op. Het verschil kort gezegd; Mevrouw Mensendieck ging meer uit van het statische bewegen en mevrouw Cesar meer vanuit het dynamische bewegen. De twee beroepen zijn in de loop van de tijd steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Tegenwoordig spreekt de beroepsvereniging spreekt dan ook van “de oefentherapeut” in plaats van twee strikt gescheiden beroepen Cesar en Mensendieck therapeut.

 

Verschil houdingstherapie Cesar Mensendieck en Fysiotherapie

 

De houdingstherapeut cesar mensendieck  zal een klacht altijd betrekken bij de gehele houding en het hele bewegingsgedrag van de individuele cliënt. De behandeling bij de houdingstherapeut richt zich op gedragsverandering. Dat wil zeggen dat de cliënt anders zal gaan leren bewegen. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen die in de praktijk gedaan worden, maar ook vooral door de cliënt thuis, dus het wordt praktisch gemaakt. De fysiotherapeut zorgt voor de voorwaarden voor bewegen, zoals voldoende beweeglijkheid en spierkracht. De cesar mensendieck therapeut kijkt naar de kwaliteit van bewegen. Wanneer de voorwaarden wel worden verholpen, maar vervolgens er niet naar de manier van bewegen wordt gekeken, kunnen de klachten weer terugkomen. De combinatie kan zorgen voor resultaat op langere termijn.

 

We hebben al vele personen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Rutten,  Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en alle omliggende dorpen in gemeente Noordoostpolder en Flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.