Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Hielspoor

Hielspoor

Uit onderzoek mag worden aangenomen dat bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking een dergelijke doornvormige verkalking (hielspoor) wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te leiden tot het ontstaan van pijn. Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip ‘hielspoor’ ook wel ‘Fásciïtis Plantaris’ genoemd. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad. Veelal is dit het gevolg van overbelasting. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel. Over het algemeen is hielspoor goed behandelbaar en heeft houdingstherapie Cesar / Mensendieck een gunstig bewezen het effect op de behandeling hielspoor.
 lida hielspoor

Ontstaan Hielspoor

Hielspoor kan veroorzaakt worden door een verkeerde houding (teveel achter op de hakken staan i.p.v. de bal van de voet), overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de voet(en).
Nu is het geruststellend om te weten dat hielspoor meestal vanzelf weer over gaat. Maar zeker als je er al langere tijd last van hebt, is het goed om te weten wat je er zelf aan kunt doen. Door bewustwording en door soms al kleine veranderingen in de manier van bewegen kunnen de klachten vaak goed onder controle gehouden worden en zijn beperkingen in het dagelijks leven vaak stukken minder.
 
Geen enkele therapeut of specialist kan jou beloven je wel ‘even’ van je hielspoor af te helpen. Maar om van de hielspoor af te komen kan je heel veel zelf doen denk aan het laten aanmeten van steunzolen en gunstig leren belasten van de voeten doormiddel van houdingstherapie. Maar daarom vandaag nog een afspraak voor houdingsadvies en gerichte oefeningen.
 

Omgaan met hielspoor

Door er bewuster mee om te gaan hoe je beweegt en wat zoal dagelijks doet, leer je, je hielspoor te beperken of te voorkomen. Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen kan je hielspoor mogelijk snel onder controle krijgen.
 

Behandeling van hielspoor door middel van houdingstherapie Cesar/Mensendieck

De houdingstherapeut maakt je bewust van je eigen houding en manier van bewegen in relatie tot de hielspoor. Je leert bijvoorbeeld je hoe je kunt voorkomen dat je hielspoor terugkeert, een belangrijk aspect van de therapie.
 

Hielspoor verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

Nienke Bossers van Bossers oefentherapie helpt je bij hielspoor. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met hielspoor uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis, geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck