Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Cesartherapie

Wat is Cesartherapie ?

Cesartherapie is is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.
Een van de grondleggers van de Cesartherapie is mevrouw Marie Cesar (1894-1975). Mevrouw Cesar volgde van 1925 tot 1927 de opleiding voor Mensendieck.

Ontstaan Cesartherapie

In de loopbaan van Marie Cesar had zij soms tegenstrijdige opvattingen over bewegen leren kennen en zij streefde ernaar om deze verschillende opvattingen, waaronder die van Bess Mensendieck, te integreren. Daarom richtte zij in 1937 haar eigen opleiding voor Cesartherapie op. Ook de zoon van mevrouw Cesar is verbonden geweest aan de opleiding voor cesartherapie. Binnen de opleiding voor Cesartherapie kan benoemt worden dat deze meer de nadruk heeft liggen op het meer dynamisch bewegen, een van de kenmerken van Cesartherapie. Daarnaast staan bewustwording, gedragsverandering en volhouden van het veranderde beweeggedrag centraal binnen de Cesartherapie.

 

Cesartherapie een wettelijke erkend beroep

In 1972 zijn de beroepen van Mensendiecktherapie en Cesartherapie wettelijk erkend onder de wet op de paramedische beroepen (nu Wet Individuele Beroepen Gezondheidszorg (Wet BIG)). Als gevolg van de wettelijke erkenning volgde in 1974 de opname van de Cesartherapie in het ziekenfondspakket.

Cesartherapie en Mensendiecktherapie

Cesartherapie en Mensendiecktherapie zijn in de loop van de tijd steeds met elkaar verweven geraakt. Tegenwoordig wordt er dan ook niet meer gesproken over of Cesartherapie of Mensendiecktherapie maar Oefentherapie of Houdingstherapie.
We hebben al vele personen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Rutten, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en alle omliggende dorpen in gemeente Noordoostpolder geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.