Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik klik hier en volg ons !

Behandelbare klachten

 

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch vast niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed te duiden. Laat staan deze weg te nemen. De houdingstherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de houdingstherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

 

Alle leeftijden

 

Houdingstherapie is geschikt voor alle leeftijden. Van kinderen met houdingsproblemen tot ouderen met artrose.

 

Behandelbare klachten

Houdingstherapeuten behandelen mensen met diverse klachten aan het bewegingsapparaat, klachten die voortkomen uit neurologische, orthopedische of reumatische aandoeningen, stoornissen in de ademhaling of bloedsomloop en spanningsklachten. Bij chronische klachten draagt houdingstherapie zorg voor het behoud van kwaliteit van leven en zelfredzaamheid.

  • Klachten of problemen tijdens werk/arbeid en/of dagelijkse activiteiten

Denk hierbij aan: staan, zitten, lopen,  RSI/CANS, huishouden , hobby’s , activiteiten met de kinderen, fysiek zwaarder (werk in de zorg, monteur)

 

 • Klachten die terugkomen en/of langere tijd aanhouden

Denk hierbij aan: (alweer) rugklachten , (alweer)nek/hoofdpijnklachten ,  artrose, (alweer) slijmbeursontsteking

 

 • Chronische klachten

Parkinson, osteoporose, COPD , whiplash,  reumatische klachten

 

 • Hypermobiliteit

Erg flexibel bewegen waardoor een breed scala aan klachten kan ontstaan zoals vermoeidheidsklachten, onbegrepen pijnklachten, groeipijnen.

 

 • Zwangerschapsgerelateerde klachten

Bekkenpijn, rugklachten,  stuitpijn, uitstralingsklachten, herstel na een bevalling

 

 • Neurologische en/of orthopedische klachten

Hernia, ischias, wervelkanaalstenose, uitstralende pijn,  artrose , scoliose , m. Scheuermann

 

 • Ademhalingsklachten

COPD, hyperventilatie

 

 • Spanningsklachten / Hoofdpijn

 

 • Preventief

 

 • Zwaar fysieke beroepen, zwangere vrouwen, de ouder wordende mens

 

 

 

Bovenstaand is slechts een greep uit de klachten waarbij houdingstherapie van toepassing kan zijn. Mocht u twijfelen of houdingstherapie iets voor u kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op.

 

Aan huis behandeling

 

Soms is iemand (nog) niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen bijvoorbeeld door een operatie. De mogelijkheid bestaat dan dat de houdingstherapeut bij u aan huis komt. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

 

Bossers oefentherapie helpt je bij pijnklachten. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met rugpijn of rugklachten uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en omliggende dorpen in de Noordoostpolder en flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck