Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik hier en volg ons !

Rug en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Rug en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Rugpijn en bekkenpijn komt bij ongeveer 50% van de zwangere vrouwen voor. Niets om je zorgen over te maken want de rugpijn of bekkenpijn is goed onder controle te krijgen met de juiste tips en adviezen.

zwanger zit rond

 

Ontstaan rugpijn en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Rugpijn of bekkenpijn tijdens de zwangerschap is veelal gerelateerd aan de veranderingen die optreden in het lichaam van de vrouw tijdens deze bijzondere periode. Iemand die voor haar zwangerschap bekend is met rugpijn hoeft per definitie niet per se ook tijdens haar zwangerschap klachten te krijgen en andersom. Om rugpijn tijdens de zwangerschap te voorkomen of te verminderen kunnen een paar tips of adviezen al voldoende zijn. , Bossers Oefentherapie helpt u hierbij.

 

Wat is rugpijn of bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Bekkenpijn kan worden gevoeld aan de voorzijde van het schaambot, bij de liezen, bij de SI-gewrichten, bij de stuit of de bekkenbodem. Maar soms kan de bekkenpijn ook de oorsprong hebben in de (lage) rug. Bekkenpijn is vooral merkbaar tijdens of na dagelijkse houdingen en bewegingen, zoals:

 

  • Lang in dezelfde houding zitten, staan en/of liggen
  • Gaan opstaan uit een stoel of bank
  • Gaan zitten in een stoel of bank
  • Op één been staan ( bijvoorbeeld bij het afstappen van de fiets of bij het aan/uittrekken van een broek)
  • Omdraaien in bed
  • Uitvoeren van huishoudelijke taken
  • (trap)lopen
  • Vrijen
  • Bukken of tillen

 

Omgaan met rugpijn en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Door bewuster om te gaan met de rugpijn en bekkenpijn, door rekening te houden met hoe je beweegt en wat je zoal dagelijks doet, leer je de bekkenpijn of rugpijn te beperken . Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen via de methode van Cecile Röst krijg je de bekkenpijn of rugpijn ook beter onder controle of verdwijnen ze.

 

Behandeling van rugpijn en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

De therapeut van Houdingstherapie Emmeloord werkt volgens de methode van Cecile Röst. Door middel van gerichte oefeningen kan de bekkenpijn of rugpijn aanzienlijk verminderen. Tevens wordt er ook gekeken naar de manier van bewegen in het dagelijks leven. Door bewustwording en door soms al kleine veranderingen in de manier van bewegen kunnen de klachten vaak goed onder controle gehouden worden en zijn beperkingen in het dagelijks leven vaak stukken minder.

 

Mobiliserende en manuele technieken

Naast de reguliere aanpak heeft Nienke Bossers zich ook verder verdiept in de aanpak van bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. In november 2019 heeft Nienke de cursus “Manuele technieken bij bekkenpijn en posturale disfuncties” met succes afgerond. Hierdoor beschikt ze over nog meer mogelijkheden om de klachten zo optimaal mogelijk aan te pakken.

 

Effect van de behandeling bij rugpijn en bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 98 % van de vrouwen met bekkenpijn of rugpijn, tijdens of na de zwangerschap, baat hebben bij therapeuten die de methode van Cecile Röst volgen. Het percentage kunstverlossingen bleek bij vrouwen die in de zwangerschap behandeld waren zelfs lager dan gemiddeld in Nederland. Een paar zittingen is meestal genoeg om de pijn sterk te verminderen en de dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren.

 

Rugpijn en bekkenpijn tijdens zwangerschap verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

Nienke Bossers van Bossers oefentherapie helpt je bij rug en bekkenpijn tijdens zwangerschap en na de bevalling. Er is een prettige samenwerking met de Verloskundige praktijk Noordoostpolder. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met rug en bekkenpijn uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis uit de omliggende dorpen uit de Noordoostpolder en Flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck

Bossers Oefentherapie werkt samen met de Verloskundige praktijk Noordoostpolder. Gebruik deze link voor meer informatie.
Vragen m.b.t. tot zwangerschap of bevalling en aanhoudende bekken of rugklachten ? Neem gerust contact met ons op.