Volg je ons al op Facebook ?

 

Klik hier en volg ons !

(basis) school kinderen

Houdingstherapie voor (basis) school kinderen

Jongeren (basis) school kinderen kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten door verkeerd te zitten of te weinig bewegen, zo blijkt uit onderzoek. Computers, tablets en smartphones nemen een steeds grotere rol aan in de maatschappij. Eén van de effecten van de grotere rol die computers gaan spelen in het dagelijks leven van kinderen is dat er steeds meer kinderen op jonge leeftijd zijn met lichamelijke pijnklachten. Houdingstherapeuten zien in hun praktijk steeds vaker kinderen en jongeren met overbelasting klachten als gevolg van het vele en langdurige computergebruik met daarbij een ongunstige houding. Te denken valt aan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, houdingsproblemen en klachten aan nek, schouders of rug.
Logo
 

Individuele houdingstherapie voor (basis) school kinderen

In de praktijk word voor houdingstherapie aangeboden aan kinderen met houdingsproblematiek of fysieke klachten. Vind u dat uw kind een ingezakte of passieve houding heeft dan kan houdingstherapie daar goed bij helpen. Ook voor kinderen met rug, hoofdpijn of nekklachten is individuele begeleiding effectief. We gaan aan de slag met het bewust worden van eigen houding in bewegingsgewoonten. Wat gaat er goed ? Wat kan er anders ?
En wat is van invloed op het ontstaan of behoud van mijn klachten ?

Als kinderen in de groei zijn is het belangrijk om in de gaten te houden hoe de groei verloopt. Soms kan een rug bol of juist hol gaan groeien of hebben sommige kinderen een zogenaamde scoliose. Dit probleem willen we dan zo snel mogelijk tackelen zodat er in de toekomst geen (houdings) problemen kunnen ontstaan. Bij houdingstherapie Emmeloord bent u dan aan het juist adres.

 
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie ? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.
 
Houdingstherapie voor (basis) school kinderen kan gegeven worden in Urk, Lemmer, Heerenveen, Vollenhove, Zwartsluis, Meppel, Steenwijk, Joure, Kampen, Heerenveen, Dronten, Swifterbant en Lelystad en alle omliggende dorpen in de gemeente Noordoostpolder.